12 februari 2023

De eerste activiteit van het jaar is de kick off van onze cursus jachtafrichting. We hebben weer een mooie groep enthousiaste hondjes en voorjagers die gedurende enkele maanden samen aan het werk gaan. 

Aansluitend zal onze Algemene Ledenvergadering en wandeling doorgaan, wij voorzien een lunch om jullie honger te stillen.

Adres: Zandhovensesteenweg 103, 2520 Ranst (ongeveer ter hoogte van deze nummer zal u een bordje of spandoekvan onze vereniging zien op de plaats waar u het terrein kan oprijden)

Cursus Jachtafrichting 2023 (volzet)

Goed  hoe teams beter kunnen Team   presteren en floreren Werk

Tijdens deze cursus zal gehoorzaamheid een grote rol spelen, voornamelijk in de basis, maar zeker ook nog bij de gevorderden. Gehoorzaamheid is immers van groot belang voor een jachthond. Naast gehoorzaamheid zal er veel aandacht besteed worden aan het apporteren: te land, in en uit water, verloren apport enz., kortom het werk na het schot voor staande honden, spaniëls en retrievers.  
Heeft u vaak het idee dat men op de plaatselijke hondenschool niet goed weet hoe om te gaan met een jachthondenras? Ook dan is deze cursus zeker iets voor u! De cursus gaat elk jaar door van half februari tem juni.  

21 mei 2023 Test Sociaal Gedrag


Doel van de test: onderzoeken of de hond zich sociaal gedraagt ten overstaan van mens en dier en zich normaal gedraagt in het verkeer.
Beoordeling: positief: zelfbewust - zeker - opmerkzaam - temperamentvol - speels - onbevangen.
Negatief: niet onder controle - onzeker - angstig - bijtgedrag - agressief; deze honden dienen te worden uitgesloten. Het is de geleider toegestaan de hond tussen de oefeningen te belonen door lichte aanraking met de handen. (geen hulpiddelen). Deze test is noodzakelijk om een werkboekje te kunnen aanvragen, dus nodig indien u aan wedstrijden wil deelnemen. Niet voor tentoonstellingen.

26 - 27 - 28 mei 2023 Gamefair
'Hét ontmoetingspunt van het jaar voor buitenmensen'
Een evenement waar u gegarandeerd een mooi weekend gaat beleven.De organisatie van de Nederlandse Jacht&Buitenleven Fair (al meer dan 12 jaar een begrip) heeft de vleugels uitgeslagen en is met een nieuw evenement neergestreken op het prachtige privédomein kasteel Duras in Sint Truiden. Op dit sfeervolle terrein, omringd door bossen en waterpartijen, wordt vanaf voorjaar 2022 ieder jaar een grote Gamefair georganiseerd die nog meer dan ooit de sfeer uitademt van de oorspronkelijke Engelse Gamefairs. Uiteraard treft u op de Gamefair Belgium alles aan wat onze Fair al meer dan 12 jaar zo uniek maakt in Nederland: Een groot dorp met pagodetenten waar u alles gaat vinden op het gebied van platteland, jacht en buitenleven; vele winkels komen hier met al hun spullen, kleding, geweren, materialen. Er is veel aandacht voor de natuur, workshops voor kinderen, demo’s met schapen, jachthonden, roofvogels en terreinauto’s. Jaarlijks verandert het thema van de demo’s. De culinaire sensatie wordt een van de hoofdpijlers. U vindt er wildburgers en frieten tot a la carte menu’s van lokale restaurants en BBQ wedstrijden/demo’s voor de echte Pit Masters. De grote terrassen bieden uitzicht over het terrein en worden het bruisende middelpunt voor uw hapje en drankje met familie en vrienden. Als Jachthondenvereniging mogen wij de demo's verzorgen en het hondendorp organiseren. Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen u massaal te mogen ontmoeten op kasteel Duras!