Pups & Dekkingen

Jachthonden vzw

PROCEDURE nestaankondiging

r


*De vereniging publiceert gratis voor zijn VIP-leden de te verwachten nesten op website en in het clubblad, indien zowel reu als teef voldoen aan de voorwaarden uit artikel 5 van het Huishoudelijk Reglement.


*De overige leden kunnen voor de som van 35€ hun nest laten aankondigen op de website en in het clubblad, indien zowel reu als teef voldoen aan de voorwaarden uit artikel 5 van dit Huishoudelijk Reglement.


*Elk lid houdt zich eraan de nodige documenten te verstrekken aan de club: copie stamboom van zowel teef als reu, copie behaalde werk- en showresultaten, copie HD resultaat, copie DNA attest, de datum van dekking, de datum van geboorte, aantal geboren pups (+verhouding reu/teef), aantal nog te plaatsen pups.


*Elk lid houdt zich eraan de nodige informatie te verstrekken aan de vereniging mbt de evolutie van het nest. 


Alle gevraagde gegevens en documenten kunnen gestuurd worden naar pups@deweimaraner.be.Pups & nesten

Voor men een jachthond in huis neemt, is het verstandig daar geruime tijd goed over nagedacht te hebben.  Allereerst moet je voor jezelf goed beseffen wat je ermee wil gaan doen.  Ga je je trouwe viervoeter als gezelschapshond houden, is het ten zeerste aan te raden vooraf wat opzoekingswerk te doen wat betreft de verschillende bloedlijnen binnen de verschillende rassen.

  Wil je echt gaan werken met je hond, zoek dan zéér precies naar een fokker die dat aspect van de jacht  stimuleert in zijn keuze bij de combinatie reu-teef.   

Hoewel er honden zijn die hun jachtinstinct niet zo fel zullen gebruiken, houdt toch steeds in het achterhoofd dat elke jachthond een jachthond is, en dus ook zijn instinct op de één of andere manier in zich heeft.  En dit voor ten minste 10 jaar lang !

Bij een goede fokker zal je geruime tijd moeten wachten op je pup.  Vaak zijn er zelfs wachtlijsten.  Gebruik die tijd goed door de bestaande lectuur door te nemen, praat met ander hondeneigenaars over hun ervaringen, bezoek  een veldwerk- of andere jachtwedstrijd, ....  Kortom zorg ervoor dat je voldoende geïnformeerd bent, zodat je goed bent voorbereid op de komst van je nieuwe huisgenoot     en je zal ongetwijfeld veel plezier beleven met je maatje.


 

Mocht je twijfelen naar welke fokker jou interesse uitgaat, aarzel dan niet contact op te nemen met één van onze medewerkers via pups@deweimaraner.be.  Zij zijn altijd bereid te helpen door  de nodige informatie te verstrekken, fokkers te zoeken, etc.     

Als Jachthondenvereniging zien we erop toe dat de gepubliceerde nesten voldoen aan ons fokbeleid zoals beschreven in art. 5 van het huishoudelijk reglement.Engelse Cocker pups beschikbaar

Dekreuen

Weimaraner Korthaar:


HERTOG  WEIMI  VAN 'T  MEULEVELD

roepnaam HunterGeboortedatum: 02/11/2014

NSHB: 2984660

DGstB: 70054

HD-A - Norbergwaarde 35

Langhaargen Träger


Werkresultaten:

BTR, VJP 71,  HZP 179, HZP Major Herber 180,

VGP 322, Spl, HN, VsWP-20-1e, VsWP-40-3e,

Vfsp-20-2e

Zweet F CACT, Blood Tracking 500m CACT,

Zweetproef F Uitmuntend, Blood Tracking 500m Exc

KNJV C: 33

RAP (predator test met vos)

ZSP (blood & tracking trail)

APV (field working test with pointing)

AAP

Predikaat natuurlijke aanleg


Expo:

SG/SG, Uitmuntend


Diversen:

Wesentest: WG1/WF1

Gedragstest: W2/G1

Vader: Elvis von der Hahnweide

Geboortedatum: 20/12/2010

DGstB: 65775

HD-A1Werkresultaten:

VJP, HZP, VGP, Btr, LN, HN, vbr, SchwN,

SPL, SIL, Totverbeller, B.I.C.P, CACIT,

5 Sterne Weimaraner, WG1/WF1


Expo:

SG/SG=SG

Moeder: Esra van 't Meuleveld

Geboortedatum: 11/04/2010

NSHB: 2790487

HD-A1Werkresultaten:

VJP, HZP, VGP1, Btr, SW111, VBR,

HN, AH, spl, sil, WG2/WF1


Expo:

Uitmuntend, V/V=V3

CONTACTGEGEVENS  EIGENAAR:


Dhr. Jeroen Smedema


jeroen.smedema@kpnmail.nl

Tel.: +31 6 168 04 196