Activiteiten

ArchiefHunting Meux 2014

Clubmatch 2014

Wandeling Tessenderlo 2014

Sint-Hubertusviering 2014

Wandeling Breskens 2015

EHBO voor (jacht)honden 2015

Jagd Kalkar 2015

Wandeling Averbode 2015

Hunting Gent 2015

Wandeling Berlare 2015

Proevenwedstrijd Nijvel 2015

Sint-Hubertusviering 2015VerenigingsactiviteitenKijk hieronder voor onze activiteiten & evenementen

7 NOVEMBER 2021

SINT-HUBERTUSVIERING

GROBBENDONK

verdere details volgen asapSAVE THE DATE !

Cursus 'Africhting'


Elk voorjaar bieden we een cursus 'africhting' aan .  Het is de bedoeling dat je na +/-18 lessen, ofwel, na 4 maanden met je hond kan deelnemen aan de vele wedstrijden die georganiseerd worden tijdens de zomermaanden.  Hiervoor trainen we om te beginnen zeer intensief op gehoorzaamheid (volgen, zitten en liggen op afstand), om daarna over te gaan tot apporteren, markeren, apporteren uit en over water, schotvastheid, etc ...  Om deel te nemen is geen specifieke ervaring nodig, maar een basis aan gehoorzaamheidstraining vooraf is geen overbodige luxe.   

De eerste les is op zondag 4 april '21 om 9u30, vervolgens elke zondagochtend en elke dinsdagavond tussen 19 en 21u.  De laatste cursusdag is op 13 juni '21, aansluitend zal op 21 juli een africhtingswedstrijd doorgaan. 
De lessen zullen op maat gegeven worden van het niveau van de deelnemende honden.   Deelname aan de cursus africhting is vanaf 2020 140€.  Hiermee bent u dan meteen ook VIP-lid en krijgt u het driemaandelijks clubblad toegestuurd, én neemt u deel aan andere activiteiten aan een voordelig tarief.  Wenst u graag uw deelname aan onze opleiding africhting zeker te stellen, download dan hier uw inschrijvingsformulier .

Vanaf 2020 zullen ook hondjes jonger dan één jaar 10 lessen kunnen volgen ter voorbereiding op de cursus africhting aan 70€.  Deze lessen zullen doorgaan op zondag.  Omdat deze jonge hondjes nog geen lange tijd geconcentreerd kunnen werken, zullen deze lessen telkens korte tijd in beslag nemen.  De exacte cursusdagen zijn af te spreken tussen instructeur en cursist.  Bij inschrijving en na overschrijving van het correcte bedrag ontvangt u een 10-lessenkaart welke de instructeur bij aanvang van elke lesdag zal afstempelen.  
Wenst u graag uw puppy een goede start te geven en hem/haar voor te bereiden op de opleiding africhting, download dan snel uw inschrijvingsformulier.

Locatie: Zwanenstraat 105, 3520 Zonhoven

INITIATIEDAG  VELDWERK
Is het veldwerk nieuw voor u en uw hond ?

Het veldwerk is waarschijnlijk het minst bekende onderdeel van het ganse jachtgebeuren, vandaar vooreerst een woordje uitleg. 


Voor onze staande jachthonden begint dit 'spelletje met de wind' bij het gebruiken van hun enorm goed ontwikkeld reukorgaan.  Ze gaan hun neus gebruiken om wild op te sporen. Dit doen ze door een terrein in een zig-zag patroon (ook wel revieren genoemd) af te lopen om zo de geur van wild in hun neus te krijgen.   Eens ze deze geur hebben, zal de hond plots stil blijven staan (staande hond).  Dit geeft de baas of voorjager de kans om dichterbij de hond te komen en hem het commando te geven dat hij het wild mag 'opstoten'.  Eens de fazant (of patrijs, ....) opvliegt, kan hij geschoten worden.  Dan rest onze staande hond enkel nog het laatste aspect van het jachtverloop af te handelen: nl het geschoten wild aan z'n baas overhandigen (apporteren). 

Hier heeft u samen met uw weimaraner het ganse jachtverloop afgewerkt, vandaar dat we aanraden om tijdens uw opleiding dit normale verloop aan te houden, dwz, wild opsporen, voorstaan en pas later het apporteren aanleren.  Dat is meteen ook de reden waarom de cursus veldwerk eerst wordt gegeven, de cursus africhting is hier een normaal vervolg van.


Interesse in deze opleiding ? 

De eerstvolgende initiatiedag veldwerk wordt hier gepubliceerd zodra bekend.


Voor onze VIP-leden is de opleiding gratis, de overige leden betalen hiervoor 35€.  Deelnemen kan via dit inschrijvingsformulier in te vullen en terug te sturen naar opleidingen@jachthondenvereniging.be.  Na inschrijving en betaling volgt een bevestigingsmail met meer gedetailleerde informatie.  Heeft u nog bijkomende vragen of opmerkingen ?  Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Inschrijvingsformulier  (invullen en terugsturen naar opleidingen@deweimaraner.be aub)


TANWAT is een TAN ?
TAN staat voor Teste d'Aptitude Naturelle of beter gezegd, een test voor natuurlijke aanleg.  Het is een niet-officiële proef om na te gaan of jou (jonge) jachthond de nodige aanleg heeft in het herkennen en/of opsporen van wild.  


Niettegenstaande het een niet-officiële proef is, zal er wel een keurmeester aanwezig zijn, die het jachtvermogen van de hond gaat beoordelen. U krijgt tijdens de loop en/of na afloop de bevindingen van de keurmeester mee zodat u en uw hond een leerrijke dag beleven.

Praktisch ?

Er naar wild gezocht in een terrein met voldoende dekking, maar waar toch de honden vlot kunnen lopen.  Op aangeven van de keurmeester, mag de eerste hond in het veld losgelaten worden.  Vanaf nu houdt de keurmeester in de gaten of de hond jaagt, met andere woorden: weet de hond waarom hij daar is, gebruikt hij zijn neus en gaat hij gepassioneerd op zoek naar wat zijn neus hem aangeeft ?  Als tweede zal de keurmeester beoordelen of de hond enige reactie laat zien wanneer hij verwaaiing krijgt.  Is dat het geval, zou de hond tot voorstaan moeten komen, dus stoppen met lopen en aangeven waar het wild zich bevindt.  Het is dan de bedoeling dat hij blijft staan tot de voorjager bij hem komt.  Jonge en onervaren honden zullen dat staan waarschijnlijk niet volhouden en gaan in hun enthousiasme het wild zelf uitstoten.  Voor een TAN is dat helemaal niet erg.  Het is dan ook een test om de natuurlijke aanleg te beoordelen. 
Als laatste gaat de keurmeester beoordelen of de hond schotvast is.  Dat doet men door - wanneer het wild is uitgestoten - een schot van een alarmpistool af te vuren.  De hond mag hierop niet angstig op reageren.

Voor onze VIP-leden bedraagt de inschrijving voor de TAN slechts 10€ (tarief voor het aan te kopen wild).  De overige leden of niet-leden betalen 20€ voor hun deelname.

Inschrijven kan door dit formulier in te vullen en terug te sturen naar opleidingen@deweimaraner.be.  Uw inschrijving is definitief na overschrijven van het correcte tarief.

De eerstvolgende TAN zal gepubliceerd worden zodra bekend

Verder op ons activiteitenlijstje plannen we o.a.

Sint-Hubertusviering, showtraining, kleiduifschieten, infoavonden met gastsprekers, .....


Voor alle activiteiten of evenementen georganiseerd door vzw Jachthondenvereniging De Weimaraner dient eenieder ervoor te zorgen dat hun hond(en) in orde is/zijn met de vereiste inentingen. Onze vereniging is  niet verantwoordelijk voor ongevallen of schade van gelijk welke aard, veroorzaakt door deelnemende honden.  Het afsluiten van een familiale verzekering wordt aangeraden.


=======     De website in de gaten houden is de boodschap     ======